loading...

12 Κλασσικά Λάθη που ΟΛΟΙ κάνουμε όταν Μαγειρεύουμε. Δείτε ΠΩΣ είναι το Σωστό!

12 Κλασσικά Λάθη που ΟΛΟΙ κάνουμε όταν Μαγειρεύουμε. Δείτε ΠΩΣ είναι το Σωστό!

 

1. Παραγεμίζετε το τηγάνι. Ο βασικός κανόνας είναι να αφήνετε αρκετό χώρο έτσι ώστε τα τρόφιμα να μην ακουμπάνε μεταξύ τους και να μαγειρεύονται καλύτερα.

12 Κλασσικά Λάθη που ΟΛΟΙ κάνουμε όταν Μαγειρεύουμε. Δείτε ΠΩΣ είναι το Σωστό!

2. Δεν βάζετε αλάτι στα μακαρόνια όταν τα βράζετε. Το αλάτι δίνει στα μακαρόνια γεύση. Το πόσο θα βάλετε εξαρτάται από τα γούστα σας, αλλά μπορείτε να ξεκινήσετε με μιάμιση κουταλιά της σούπας αλάτι ανά μισό κιλό μακαρόνια.

12 Κλασσικά Λάθη που ΟΛΟΙ κάνουμε όταν Μαγειρεύουμε. Δείτε ΠΩΣ είναι το Σωστό!

3. Χρησιμοποιείτε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο για να μαγειρέψετε τα πάντα. Το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο έχει πολύ χαμηλό σημείο καπνού. Έτσι όταν το χρησιμοποιείτε για να τηγανίσετε κάτι σε υψηλή θερμοκρασία, τα νέα είναι άσχημα για εσάς.

12 Κλασσικά Λάθη που ΟΛΟΙ κάνουμε όταν Μαγειρεύουμε. Δείτε ΠΩΣ είναι το Σωστό!



4. Μετράτε τα στερεά υλικά σε δοσομετρητές για υγρά. Στην ζαχαροπλαστική οι σωστές αναλογίες είναι το παν. Για να μετρήσετε τα στερεά υλικά, χρησιμοποιήστε τα ειδικά δοσομετρικά κουτάλια ή μια ζυγαριά ακριβείας.

12 Κλασσικά Λάθη που ΟΛΟΙ κάνουμε όταν Μαγειρεύουμε. Δείτε ΠΩΣ είναι το Σωστό!

5. Βάζετε το παγωμένο κρέας στο τηγάνι. Αν θέλετε να μαγειρευτεί ομοιόμορφα, τότε πρέπει να το αφήνετε για λίγο σε θερμοκρασία δωματίου.

12 Κλασσικά Λάθη που ΟΛΟΙ κάνουμε όταν Μαγειρεύουμε. Δείτε ΠΩΣ είναι το Σωστό!

6. Ή βάζετε το φαγητό ζεστό στο ψυγείο. Και πάλι πρέπει πρώτα να το αφήσετε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και μετά να το βάλετε στο ψυγείο.

12 Κλασσικά Λάθη που ΟΛΟΙ κάνουμε όταν Μαγειρεύουμε. Δείτε ΠΩΣ είναι το Σωστό!

7. Αγνοείτε τις οδηγίες όταν μαγειρεύετε με τον αργό μάγειρα. Οι οδηγίες αυτές έχουν κάποιον λόγο που υπάρχουν. Για παράδειγμα, καλό είναι να προσθέσετε τα γαλακτοκομικά προς το τέλος, διαφορετικά θα κόψουν.

12 Κλασσικά Λάθη που ΟΛΟΙ κάνουμε όταν Μαγειρεύουμε. Δείτε ΠΩΣ είναι το Σωστό!

8. Χρησιμοποιείτε συνεχώς αντικολλητικά τηγάνια. Τα αντικολλητικά τηγάνια είναι καλά για αβγά ή pancakes, αλλά όχι για όλα τα φαγητά, γιατί μεταδίδουν ένα συγκεκριμένο είδος θερμότητας το οποίος διαφέρει από τα κανονικά τηγάνια.

12 Κλασσικά Λάθη που ΟΛΟΙ κάνουμε όταν Μαγειρεύουμε. Δείτε ΠΩΣ είναι το Σωστό!

9. Προσθέτετε το σκόρδο πολύ νωρίς. Το σκόρδο καίγεται εύκολα, γι’αυτό και πολλές συνταγές προτείνουν να το προσθέτετε προς το τέλος.

12 Κλασσικά Λάθη που ΟΛΟΙ κάνουμε όταν Μαγειρεύουμε. Δείτε ΠΩΣ είναι το Σωστό!

10. Σοτάρετε τα λαχανικά ή τα μανιτάρια ενώ είναι ακόμα μούσκεμα. Βεβαιωθείτε ότι είναι στεγνά πριν τα βάλετε στο τηγάνι, αλλιώς θα βγάλουν υγρά και θα γίνουν πολύ μαλακά όταν ακουμπήσουν το λάδι.



12 Κλασσικά Λάθη που ΟΛΟΙ κάνουμε όταν Μαγειρεύουμε. Δείτε ΠΩΣ είναι το Σωστό!

11. Δεν αφήνετε το κρέας να κάτσει μετά το μαγείρεμα. Αξίζει να περιμένετε λίγα λεπτά πριν το κόψετε, γιατί τα υγρά του αναδιανέμονται και γίνεται πιο νόστιμο.

12 Κλασσικά Λάθη που ΟΛΟΙ κάνουμε όταν Μαγειρεύουμε. Δείτε ΠΩΣ είναι το Σωστό!

12. Βάζετε τα πάντα στο ψυγείο για να κρατήσουν περισσότερο. Υπάρχουν κάποια τρόφιμα, όπως οι ντομάτες, που κρατάνε περισσότερο εκτός ψυγείου.

12 Κλασσικά Λάθη που ΟΛΟΙ κάνουμε όταν Μαγειρεύουμε. Δείτε ΠΩΣ είναι το Σωστό!

Εσείς έχετε κάποιο άλλο παρόμοιο λάθος να επισημάνετε;

Credit: buzzfeed.com
source

COMMENTS

loading...