loading...

Γλυκόξινο κοτόπουλο

Γλυκόξινο κοτόπουλο




Υλικά

    6 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
    6 λιαστές ντομάτες σε λάδι
    2 σκελίδες σκόρδο
    1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
    1/2 φλιτζάνι ξίδι μπαλσάμικο
    1/2 φλιτζάνι σάλτσα σόγιας
    1/2 κουτ. γλυκού ρίγανη
    1 κουτ. σούπας μέλι
    φρεσκοτριμμένο πιπέρι



Εκτέλεση

Απλώνουμε τα φιλέτα στον πάγκο εργασίας και με το χέρι σε μπουνιά χτυπάμε καλά να πλατύνουν. Βάζουμε στο μίξερ το σκόρδο, το ελαιόλαδο, τις λιαστές ντομάτες, το ξίδι, τη σόγια, το μέλι, τη ρίγανη, και τρίβουμε αρκετό πιπέρι. Τα χτυπάμε να γίνουν κρέμα. Τοποθετούμε τα φιλέτα σε γυάλινο ή πυρίμαχο σκεύος. Τα περιχύνουμε με τη μαρινάδα. Τα αφήνουμε να μαριναριστούν από 4 ώρες έως και μία νύχτα. Όσο πιο πολύ μείνουν στη μαρινάδα τόσο πιο νόστιμα θα γίνουν. Μπορούμε να τα ψήσουμε σε σχάρα μπάρμπεκιου για 4΄ από κάθε πλευρά ή σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, σε αντιστάσεις, για 25΄. Ταιριάζουν τέλεια με ψητές πατάτες και σάλτσα γιαουρτιού ή με ψητά λαχανικά σχάρας.





Πηγή: www.argiro.gr

COMMENTS

loading...