loading...

Καλοκαιρινή μακαρονάδα

Καλοκαιρινή μακαρονάδα




Προετοιμασία: 5 λεπτά

Μαγείρεμα: 30 λεπτά

Μερίδες: 5



Υλικά

    500 γρ. σπαγγέτι
    500 γρ. ντομάτα ψιλοκομμένη
    2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
    1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
    1 πρέζα ζάχαρη
    2 κ.σ. βασιλικός ψιλοκομμένος
    1 κ.σ. δυόσμος ψιλοκομμένος
    αλάτι
    φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    250 γρ. ξινομυζήθρα

Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σοτάρουμε το σκόρδο για 1 λεπτό. Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα και σοτάρουμε για 5-6 λεπτά να μαραθούν. Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και αλατοπιπερώνουμε. Κατόπιν προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο βασιλικό και το δυόσμο.

Παράλληλα βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Χωρίς να τα σουρώσουμε, τα μεταφέρυομε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε 1/2 φλιτζάνι νερό από αυτό που έβρασαν τα ζυμαρικά. Αφήνουμε να βράσουν για 2 λεπτά όλα μαζί. Σερβίρουμε τη μακαρονάδα αμέσως και πασπαλίζουμε με ξινομυζήθρα (προαιρετικά).



Πηγή: mamapeinao.gr

COMMENTS

loading...