loading...

Κίτρινο ρύζι με αρακά και καρότο

Κίτρινο ρύζι με αρακά και καρότο




Υλικά

    2 φλιτζ. κίτρινο ρύζι μπόνετ
    2 κ.σ. ελαιόλαδο
    αλάτι
    4 φλιτζ. νερό
    1 φλιτζ. αρακάς
    1 καρότο ψιλοκομμένο ή σε φετούλες



Εκτέλεση

Σε μεγάλη κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα το ρύζι και το αλάτι, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κολλήσει το ρύζι στο κάτω μέρος της κατσαρόλας. Αφήνουμε το ρύζι να πάρει χρώμα για 2-3 λεπτά και κατόπιν προσθέτουμε το νερό. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το ρύζι να βράσει για περίπου 8 λεπτά.

Σε άλλο κατσαρολάκι ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και σωτάρουμε τον αρακά και το καρότο για 3-4 λεπτά. Αποσύρουμε από την φωτιά και  σερβίρουμε το ρύζι με τα σωταρισμένα λαχανικά.




Πηγή: mamapeinao.gr

COMMENTS

loading...