loading...

Μυρμηγκάτο

Μυρμηγκάτο




Υλικά

    250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
    625 γρ. και 7 κ.σ. ζάχαρη
    6 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
    225 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
    2 κ.γλ. βανίλια σε σκόνη
    150 γρ. σοκολατένια τρούφα και επιπλέον για το πασπάλισμα
    250 ml νερό
    ξύσμα πορτοκαλιού
    4 κ.σ. κακάο άγλυκο
    2 κ.σ. κορν φλάουρ
    130 ml γάλα με πλήρη λιπαρά σε θερμοκρασία δωματίου



Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα. Στο σταθερό μίξερ χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα 125 γρ. βούτυρο με 225 γρ. ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια και τη σοκολατένια τρούφα και ανακατεύουμε απαλά. Ρίχνουμε το μείγμα σε αλευρωμένο και βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά.

Παράλληλα ετοιμάζουμε το σιρόπι ώστε να έχει κρυώσει μέχρι να ξεφουρνίσουμε το κέικ: σε κατσαρολάκι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά βράζουμε 400 γρ. ζάχαρη, 400 γρ. νερό και το ξύσμα πορτοκαλιού. Αφήνουμε να βράσει μέχρι να κοχλάσει και να πήξει, για περίπου 8-9 λεπτά. Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Ξεφουρνίζουμε το κέικ και όπως είναι καυτό, το χαράζουμε με μαχαίρι και το σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι. Το αφήνουμε να κρυώσει.

Ετοιμάζουμε την επικάλυψη: Σε μπολ αναμειγνύουμε 7 κ.σ. ζάχαρη, 4 κ.σ. κακάο, 2 κ.σ. κορν φλάουρ, 250 ml νερό και 125 ml γάλα. Σε κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε 125 γρ. βούτυρο. Προσθέτουμε το μείγμα γάλακτος. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να βράσει και να πήξει καλά η κρέμα.

Επικαλύπτουμε το κέικ με την κρέμα. Πασπαλίζουμε με λίγη επιπλέον τρούφα σοκολάτας. Βάζουμε το μυρμηγκάτο το ψυγείο πριν το σερβίρουμε.



Ευχαριστούμε την φίλη Γκόλφω Νικολού για την παραχώρηση της συνταγής.
Πηγή: mamapeinao.gr

COMMENTS

loading...