loading...

Ανάποδη μηλόπιτα ή τάρτα Tatin

Ανάποδη μηλόπιτα ή τάρτα Tatin




Υλικά

    250 γρ. ζύμη μπριζέ
    200 γρ. ζάχαρη
    150 γρ. βούτυρο
    κανέλα
    10 πράσινα μήλα τύπου Golden ξεφλουδισμένα και κομμένα στα τέσσερα



Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τη ζύμη μπριζέ σύμφωνα με τη βασική συνταγή για ζύμη τάρτας. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220οC.

Σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά βάζουμε τη ζάχαρη με τη κανέλα και το βούτυρο να ζεσταθούν και στη συνέχεια να καραμελώσουν. Είμαστε από πάνω για να μην κολλήσει ή καεί η καραμέλα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα μήλα και τα αφήνουμε να καραμελώσουν, για περίπου 15 λεπτά.

Αποσύρουμε τα καραμελωμένα μήλα από την φωτιά και με μια σπάτουλα τα στρώνουμε ομοιόμορφα στη βάση ενός ταψιού. Καλύπτουμε το ταψί με τη ζύμη μπριζέ. Κάνουμε μερικές τρύπες στην επιφάνειας της τάρτας με το πιρούνι και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα η ζύμη. Αφήνουμε την τάρτα να κρυώσει για 10 λεπτά και κατόπιν την αναποδογυρίζουμε προσεκτικά σε μια πιατέλα. Η ανάποδη μηλόπιτα σερβίρεται ιδανικά με μία μπάλα παγωτό βανίλια.




Πηγή: mamapeinao.gr

COMMENTS

loading...