loading...

Τιραμισού σε ποτηράκια χωρίς αυγά

Τιραμισού σε ποτηράκια χωρίς αυγά




Υλικά

    200 ml. εσπρέσο
    2 κ.σ. ζάχαρη
    2 κ.σ. γλυκό κρασί
    1 πακέτο μπισκότα σαβαγιάρ
    400 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά κρύα
    3 κ.σ. ζάχαρη άχνη
    100 γρ. μασκαρπόνε σε θερμοκρασία δωματίου
    1 κ.σ. κακάο σε σκόνη
    κουβερτούρα σε τρίμμα για το γαρνίρισμα



Εκτέλεση

Σε βαθύ και μεγάλο πιάτο αναμειγνύουμε τον καφέ με τη ζάχαρη και το γλυκό κρασί. Βουτάμε πολύ γρήγορα μερικά σαβαγιάρ και τα αφήνουμε στην άκρη. Τα κόβουμε με τέτοιο τρόπο ώστε να χωρέσουν στα ποτηράκια που θα σερβίρουμε τα τιραμισού.

Στο σταθερό μίξερ, σε δυνατή ταχύτητα, χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος μαζί με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να σχηματίσει απαλές κορυφές.

Σε μεγάλο μπολ με το μίξερ χειρός χτυπάμε το τυρί μασκαρπόνε απλώς μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε στο μασκαρπόνε τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος και αναδιπλώνουμε το μείγμα με μαρίζ απαλά μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως και ένα σχηματιστεί μια βελούδινη παχύρρευστη κρέμα.

Στη συνέχεια κάνουμε μια πρώτη στρώση από σαβαγιάρ στα ποτηράκια. Συνεχίζουμε με την πρώτη στρώση από κρέμα ζαχαροπλαστικής, τη δεύτερη στρώση από σαβαγιάρ και την τελευταία στρώση από την κρέμα ζαχαροπλαστικής. Τοποθετούμε τα τιραμισού στο ψυγείο για μια ώρα. Πριν σερβίρουμε, πασπαλίζουμε τα τιραμισού με κακάο. Προαιρετικά γαρνίσουμε με τρίμμα κουβερτούρας.




Πηγή: mamapeinao.gr

COMMENTS

loading...