loading...

Ζύμη για τις πιο νόστιμες νηστίσιμες κρέπες

Ζύμη για τις πιο νόστιμες νηστίσιμες κρέπες


Μια μέρα που δεν θέλαμε ούτε αυγό αλλά ούτε γαλά,τα καμάρια μου θέλανε κρέπες! Ετσι και εγω αυτοσχεδιασα και βγήκε ενα υπέροχο αποτέλεσμα! Δοκιμάστε τες και θα με θυμηθείτε.

3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

3 φ.λ νερό

4 κ.σ. ζάχαρη

3/4 κ.γ. αλάτι

5 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

1 βανίλια

1/2 φλυντζάνι χυμό πορτοκαλιου (προαιρετικα)
σπορέλαιο (για το τηγάνισμα)

Aνακατεύουμε καλά το αλεύρι με το νερό, τη ζάχαρη, το αλάτι,το μπέικιν και τη βανίλια.
Πρέπει να γίνει ένας αραιός χυλός.

Σε ένα μικρό τηγανάκι βάζουμε 1/2 κουταλιά σούπας σπορέλαιο να κάψει και ρίχνουμε μια μικρή ποσότητα της ζύμης (ίσα να καλύπτει το τηγάνι), και μόλις ψηθεί από τη μια πλευρά τη γυρίζουμε και από την άλλη με τη βοήθεια φαρδιάς σπάτουλας

Αφήνουμε για λίγο και από την άλλη και τη βγάζουμε από το τηγάνι.

Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσει ο χυλός.

Είναι πεντανόστιμες!

















Πηγή: stroumfaki.gr

COMMENTS

loading...